6 tips til deg som skal reise med barn

6 tips til deg som skal reise med barn

English version? Read on here.

Vi har reist mye med barn og våre erfaringer rundt blant annet reising med barn har dannet grunnlaget for utviklingen av KAOS produkter. Vi har utviklet KAOS Ransel og KAOS weekend bag for å kunne bæres på ryggen, for eksempel, slik at du til en hver tid har frie hender til barna. 

Vi har ellers en 6-punkts liste som vi minner oss selv på når vi skal ut og reise med barn. Her deler vi - så du kan ha gleden av de samme!

1. Sørg for å ha god tid.

Du vet aldri hva som oppstår underveis. Legg inn tid til både en ekstra bleieskift og en retur hjem fordi du har glemt noe. 

Vi opplevde selv å sette igjen kofferten utenfor døra hjemme. Dette oppdaget vi på halvveis til Gardermoen og måtte snu for å hente den. Det var ikke akkurat sjarmøretappen der jeg måtte løpe til gaten når vi vel kom på Gardermoen, med en toåring på armen og en baby i magen. Phu!

2. Slapp av og senk skuldrene.

Barn lukter stress på lang avstand, og spesielt når det kommer fra sin egen mamma og pappa. Og stresset smitter! Slapper dere av, slapper barna av. 

De fleste føler veldig på andre sine blikk hvis (rettere sagt: når) barna begynner å skrike. Overse blikkene, bare tenk på at de ser på deg og beundrer hvordan du takler situasjonen. Det funker for meg!

3. Pakk lett. PAKK LETT!

Det er alltid mye greier med på tur når man reiser med barn. Fokuser på de viktigste tingene og dropp "for sikkerhet skyld"-tingene. Du har nok å bære på fra før. Tips: Sørg for å sjekke muligheter for å låne ting der du skal.

4. Ha leker lett tilgjengelig.

Barn under 4 år er enkle å distrahere. Du får lett oppmerksomheten over på noe annet ved å vise fram en ny leke hvis (rettere sagt: når) de har satt seg på bakbeina. Fordelen med barn over 4 år er at de underholder seg selv med favoritt-lekene sine. Så lenge de er tilgjengelig. 

5. Ikke forvent for mye av hverken deg selv eller andre.

Hvis du tror barna skal sitte stille og lydløse hele veien til ankomststedet så kommer du til å bli skuffet. Og hvis du tror at alle andre kommer til å slippe deg fram i køen og gi deg særbehandling fordi du reiser med barn, så kommer du til å ble deprimert. Folk tenker på seg selv. Tips: brett opp ermene og gjør det samme. 

6. Til sist, men ikke minst: Ha en god reisebag. 

Vi sa det innledningsvis og vi gjentar det: Sørg for å ha armene fri. Enten du har en bæresele med baby eller du skal leie ungene trygt gjennom flyplassen er det best å kunne bære bagasjen på ryggen. En trillekoffert er bare til besvær om du kan unngå det. KAOS weekend bag er super å ha med på reise fordi du bærer den på ryggen. Dessuten kan du dele innholdet inn i 1-3 rom. Da blir det enklere å holde styr på hva som er ditt og hva som er ungen(e) sitt. Weekend bag'en vår er godkjent som håndbagasje og kan bæres helt inn på flyet. Du finner den her: