Dåpsgave

Dåpsgave

Hva skal du kjøpe til dåpsbarnet? Da vi var små var det vanlig å gi sølvtøy, smykker - en form for "arvesølv". I senere tid har man innsett at arvesølv som dåpsgaver er noe som blir liggende i skapet og bare samler støv. I dag er det som oftest de eldre generasjonene som tviholder på sølv til dåpsgaven. Yngre generasjoner synes kanskje det er bedre å gi noe barnet kan ha stor glede av under oppveksten. 

Vi har selv vært gjennom fire dåp og har mange gode dåpsgaver som både foreldre og barn vil bli begeistret for. Vi har laget en liste over 10 dåpsgaver i ulike prisklasser:

1. Dåpsgave fra den kule onkelen: En god årgangsvin

Få tak i en god årgangsvin og pakk den pent inn. Overrekkes ved dåpen, dåpsbarnet kan selv nyte den gode årgangen etter fylte 18 år. Pris varierer. Be om hjelp når du besøker Vinmonopolet. Hepp!

2. Dåpsgave fra en sivil økonom: Sparebøsse

Det finnes mange tradisjonelle sparebøsser som er fine å gi, og det finnes en rekke designere som har laget tøffe sparebøsser, som elefanten fra Georg Jensen (fåes i ulike farger og finisher, kr 665,- hos room21.no)

3. Dåpsgave fra den snille tanten: Barnehagesekk

Dette har vi fått til to av barna. Og det har vært så kjekt! Det er riktignok ikke noe barnet trenger før de er ett år og begynner i barnehagen, men en barnehagesekk i god kvalitet og norsk design er både praktisk og kult som dåpsgave. KAOS Mini-Ransler er en ypperlig dåpsgave som både foreldre og barn vil sette stor pris på. Kommer i fire forskjellige farger, kr 599,- fra vår egen nettbutikk.

4. Dåpsgave fra besteforeldre: fødselstavle

Detaljene rundt barnets fødsel er viktig å ta vare på. Vi fikk faktisk en liten barnestol i tre som var dekorert med både maleri og detaljer rundt mål og vekt. Vi liker også disse fødselsplakatene veldig godt fordi de fungerer utmerket på veggen med sitt moderne uttrykk. Mange ulike varianter tilgjengelig, Kr 700 fra fødselsplakat.no. NB! Best å få alle detaljene korrekt fra mor eller far, kjipt med trykkleifer på slik en fin poster ;-)

5. Dåpsgave fra venninner: Eventyrsamling

Typisk Asbjørnsen og Moe, Alf Prøysen eller liknende. Det handler om å videreføre tradisjoner og folkeeventyr, for det er viktig! En eventyrsamling hører hjemme i alle bokhyller og er med barnet gjennom hele livet. Fås hos de fleste bokhandlere, pris varierer. 

6. Dåpsgave fra den sporty: Sportsutstyr

Slalomski, snowboard, langrenn. Eller en annen hobby du ser for deg at mini skal få prøve. Sportsutstyr er ofte kostbart så det kommer veldig godt med både for liten og stor om deler av utstyret kommer i form av en dåpsgave. Sjekk med en sportsbutikk, de kan hjelpe både med pris og nødvendig utstyr.

7. Dåpsgave fra den gjennomtenkte: Obosmedlemskap

Lenge leve ansienniteten! Obos vokser med barnet og er en super dåpsgave. Det er lurt å sjekke med foreldrene først, for medlemskapet er noe som må betales årlig. Det er sannsynligvis foreldrene som skal betale i det lengre løp og da det fint at de er inneforstått med dette når dåpsgaven kommer :) Mer info: www.obos.no

 8. Dåpsgave fra den ryddige: KAOS Samlesak

Legoteppet vårt, KAOS Samlesak, er oppbevaring og legoteppe i ett. Utført i stilrent design med formstøpte kobberdetaljer er dette et legoteppe for den kresne. Kommer i 3 farger og kler et moderne hjem. Kr 599,-, gratis og rask levering fra vår egen nettbutikk.

9. Dåpsgave fra den giddalause: Penger på bok

Penger på bok er kanskje litt kjedelig å få, men det er aldri feil, uansett hvordan man vrir og vender på det. 

10. Dåpsgave for den kreative: Gulvteppe til barnerommet

KAOS Paradishopp er et minimalistisk teppe som gjør seg utmerket på barnerommet og som barnet vil ha stor glede av i årene som kommer. Teppet er ikke bare dekorativt, det er også med på å utvikle barnets grovmotorikk, koordinasjon og balanse. En flott dåpsgave som er designet i Norge. Koster kr 499,- fra vår egen nettbutikk

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer blir moderert