KAOS ribbevegg - en liten update

KAOS ribbevegg - en liten update

English version? Read here.

I mai ble ribbeveggen vi utvikler, KAOS Endeløs, vist på TV2 for første gang. KAOS var en av 15 norske grundere som ble fulgt av et kamera team over en kort periode, og det var vårt samarbeid med de enestående produktdesignerne i Permafrost som var i fokus. 

Å skulle vise et nytt, kommende produkt på TV var en skikkelig "pisk og gulrot" som fikk oss til å jobbe ekstra effektivt for å prestere på kort tid. Vi er alltid effektive vi, altså. Men så raskt er det sjelden vi blir nødt til å jobbe! Siden mai har vi rukket å få igjen pusten og vi har funnet en dyktig produsent i Nord-Europa. Vi måtte innom 3 forskjellige produsenter før vi fant den rette, til gjengjeld er vi nå veldig fornøyde med utfallet. 

Status

I uke 35 venter vi på de første prøvene fra produsenten vår så vi kan ta stilling til uttrykk og kvalitet. Vi trenger å vurdere et par ulike tresorter mot hverandre før vi kan gå videre ettersom det vil gi konsekvenser for utviklingen fremover. Eik er for eksempel bra mye dyrere enn Bjørk, og et sted i mellom finner man for eksempel Ask. Ulike tresortene varierer også mye i tone og uttrykk og dette må bli riktig. 

Vi har i mellomtiden startet på jakten på den rette leverandøren av endestykker og plastdeler. Og vi har forberedt produksjon av skruene vi må utvikle for å kunne feste modulene til KAOS Endeløs i veggen, når den tid kommer. Disse skruene er nemlig ganske lange, og de finnes ikke som hyllevare. 

Når sant skal sies er det ingenting av det vi utvikler som er hyllevare. Det betyr at vi må utvikle selv den minste detalje helt fra scratch, og det tar litt lenger tid. Men så blir det mye finere, da :-)

Veien videre

Det bør gå radig å beslutte tresortene vi ønsker å gå videre med, vi har allerede en klar formening. Vi krysser fingrene for at plast-delene går like radig å utvikle som de eksepsjonelle skruene. Deretter vil produsenten lage en såkalt utfall-serie, eller en "null-serie". Null-serien vil testes for sertifisering i henhold til Europeiske standarder. Dette er kjempeviktig når man utvikler produkter som skal brukes av barn, det gir både oss og forbruker en trygghet rundt at produktet er sikkert å ha i hus.

En slik sertifisering vil gjennomføres på et institutt i Danmark og man må belage seg på at det tar opptil 30 dager å sluttføre. Sertifiseringen er som en EU-godkjenning; dersom man kommer over punkter som må utbedres, vil de bli utbedret. Så snart sertifiseringen er komplett går startskuddet for produksjon, og vi er i gang. 

Innimellom slagene vil vi også utvikle tilbehøret; skrivebord, bokser, tekstilhyller med og uten lærdetaljer, you name it. Vi reiser for eksempel til våre produsenter i India i oktober for å overvære noen av disse prosessene.

Målet er fremdeles å ha KAOS Endeløs klar til salg før jul. Responsen så langt har vært overveldende, tusen takk for alle gode tilbakemeldinger. Kult at så mane ønsker seg en moderne utgave av ribbeveggen!

Vi jobber på som aldri før og holder deg informert så snart vi har nytt å melde. Har du spørsmål i mellomtiden er det bare å sende oss en mail

G&M

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer blir moderert