På besøk hos fabrikken

På besøk hos fabrikken

Vi jobber kontinuerlig med forbedring og endring av produktene våre. Det gjør alle merkevarer. Vi er så heldige at vi foreløpig er små, det vil si at partiene våre holder et lavt volum som igjen gjør at vi kan gjøre endringer på produktene fortløpende.

Vi tilbragte en uke med KAOS nye og gamle produsenter i India i oktober og vi har lyst til å gi deg litt bedre innsikt i hvordan produksjonen foregår. Og vise deg hvordan fasilitetene ser ut, for det er jo ikke alle som kan reise med KAOS til India for å se, si!

Vel, folkens - På bildet under ser du fire ess samlet i fabrikken. Pluss en joker! Joker'n vår er nemlig mannen i rosa skjorte til venstre i bildet. Aka vår indiske far. Han er Sourcing Agent av yrke og kjenner alle man trenger å kjenne - eller ikke kjenne - i den indiske tekstil og leverandør-verden. Han har holdt på med dette i 20 år, vi har jobbet sammen i et drøyt år. Og han er rett og slett sendt fra himmelen. Han passer utrolig godt på både oss og KAOS, sammen med resten av teamet sitt. Kona hans er for øvrig sjefen i firmaet han driver så da er det ikke rart det er gode system på ting :-)

Paret i midten eier fabrikken. Det kuleste med dette paret er ikke at de produserer for noen av verdens største merkevarer. Det kuleste er historien deres og veien til dit de er i dag. Det startet for 20 år siden med fire hender og en brennende vilje. I dag eier de denne fabrikken med 250 ansatte og har ytterligere 700 m2 under oppføring. Den nye fabrikken skal gjøre det enda enklere for de ansatte å reise på jobb ettersom den ligger i et annet område som ligger nærmere mange av de ansatte sitt bosted. 

På fabrikken har de alt vi trenger fordelt på 3 store etasjer. Inkludert en egen Research & development avdeling med designere som er proaktive i forhold til løsninger og materialer, veldig gøy å jobbe med. Det føles i tillegg veldig trygt når de har vunnet "National award" 3 år på rad. I tillegg til alle andre sertifiseringer, alt på stell. 

Det er viktig å ha en solid fabrikk. Det er viktig med kunnskapsoverføring og samarbeid når man bor så langt unna og ikke kan sitte rundt bordet til en hver tid. Kunnskapen står i været hos produsenten vår, det var utrolig givende å gå rundt mellom alle maskiner og ansatte og forstå i detalj hvordan de jobber. De legger utrolig mye stolthet i arbeidet som gjøres, med god grunn. Det finnes verktøy for alt og det meste gjøres for hånd. Det må mange mennesker til for å lage en Ransel da alle har sin unike oppgave på en og samme Ransel. 

Men dette er hele grunnen til at India er å foretrekke som produksjonsland for KAOS: manuell arbeidskraft. Det er selvsagt kult å kunne være med å sysselsette så mange mennesker som trenger jobb og se at fasilitetene er suverene. Men i motsetning til maskinelt arbeid får vi mulighet til å produsere små partier så vi kan teste ulike farger, materialer og løsninger. I Kina er det til sammenlikning sykt høye minimumskrav og liten fleksibilitet fordi alt foregår maskinelt.  

Som regel er det menn som jobber på fabrikken, damer jobber svært begrenset da det er de som tar seg av barna. Visste du for eksempel av barna begynner i barnehagen først når de er 3 år? Dæven, det er lenge å gå hjemme med barn, sa vi :-P 

 

Kjelleren hos fabrikken var rene godtebutikken :P Snakk om systue! Og i det hele tatt, snakk om å ha orden i rotet. Her oppbevares alt overskuddsmateriell samt tekstiler som ligger på vent for produksjon. Gjett om vi ble inspirert! Så mange deilige farger og nydelige materialer. Det kommer noen nyheter til neste år, kan vi vel si :-)

 

 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer blir moderert