Slik lagde vi pute til KAOS Klapp barnestol

Slik lagde vi pute til KAOS Klapp barnestol

Noe av det aller kuleste med å drive for seg selv er at vi må gjøre alt selv. Fra A til Å. Vi kan få viljen vår og det liker vi. Å utvikle et nytt produkt krever veldig mye jobb, men når man endelig får det ferdige produktet på døra er det såååå verdt det. 

Idefasen

Vi utvikler ofte produkter basert på egne behov, ettersom vi er i vår egen målgruppe. Men i KAOS lager vi ikke ting som kun ser fint ut, vi har en tydelig regel på at det må være funksjonelt og vare over flere stadier i livet. Når vi har en ide og er enige om at dette er noe vi trenger så starter vi med å tegne produktet i Illustrator. En enkel strektegning med mål og beskrivelse. Man trenger faktisk ikke være spesielt god til å tegne for å få til dette. 

Design

Når vi skulle utvikle pute-sett til KAOS Klapp barnestol var det to ting som var viktig. Den måtte kunne brukes uavhengig av om det var små eller store barn som sitter på stolen. Det skal ikke være nødvendig å kjøpe en pute til baby og en til junior. Vi er fan av begrepet "kjøp smart, kjøp mindre" og har derfor utviklet en pute som passer stolen både med og uten bøyle. I tillegg vet vi at barn søler mye, og det var derfor viktig at puten er enkel å tørke av og den må kunne vaskes i maskin.

Først ønsket vi å lage puten i mange freshe farger, for vi ELSKER farger. Utfordringen for små aktører som oss er at de beste produsentene har høye minimums bestillinger. Og vi vil kun jobbe med de beste. Derfor ble den store utfordringen og lage et design som funket for alle stolene våre.

Vi endte med en nøytral basefarge og la på detaljer i freshe farger. Mønsteret representerer KAOS godt ved at vi bruker de enkle formene som er i logoen vår. I tillegg synes vi fargene er superfine sammen, og noe som kan passe inn i de aller fleste hjem:

Funksjon

Vi vet at barn søler mye! Derfor har vi designet puten slik at du kan snu den og bruke den på begge sider før du slenger den i vaskemaskinen. Kjekt hvis man får uventet besøk og poden har spist spagetti med ketchup. Been there! Puten er laget i bomull som er bestrøket med PU. Dette gjør at det er superenkelt å tørke av den med en fuktig klut. Den kan også vaskes i maskin på 40 grader. 

Innpakning

Når vi har godkjent en produksjons-sample av produktet må vi lage packaging. Det gjør vi også  selv. I KAOS jobber vi hovedsaklig med nettsalg, derfor har vi valgt å lage en konvolutt i miljøvennlig kraftpapir som gjør det mulig å klistre på en fraktetikett og sende pute-settet direkte til deg uten ekstra plast og annet unødvendig søppel. På den måten sparer vi miljøet og lageret vårt for unødvendig jobb. 

Photoshoot

Når produktet endelig ankommer føles det ut som julaften for oss som har sittet og ventet på det. Det er så utrolig givende å se sitt eget produkt gå fra tegneblokka til et rykende ferskt fysisk produkt.

Nå har vi akkurat tatt nye produktbilder av pute-settet (bilder tar vi også selv) og den er dermed klar for salg. Vi håper dere liker den like godt som oss! 

Du trenger bare ett pute-sett til Klapp, det passer både med og uten bøyle!

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer blir moderert