En aldri så liten Power Duo

En aldri så liten Power Duo

Noen kalte oss en Power Duo her om dagen. Det tar vi som et stort kompliment! Det betyr vel bare at vi får ting gjort. For det gjør vi – det skjer mye. Så jeg tenkte fortelle litt om hva vi driver med så du også vet hvordan KAOS ruller og går :)

Power Duoen vår har oppstått fordi tro og vilje, kunnskap og gjennomføringsevne pluss en dose flaks forenes i et tospann. Kraften i seg selv kommer fordi vi utfyller hverandre så godt, vil jeg påstå. 

Det er veldig godt å være to når vi jobber som vi gjør. Vi løfter hverandre opp og drar hverandre ned, Yin og Yang. Og vi vil bare være bare to som eier og driver skuta så lenge vi kan. Flere kokker, mere søl. Så vi gjør alt selv. Samtidig vet vi det er helt nødvendig å outsource noen oppgaver som vi rett og slett ikke har forutsetninger for å klare. Men i hovedsak: vi vil klare det selv en stund til. 

Vi utvikler produkter selv. Så langt kompetansen vår tillater det.

Tekstilvarene, for eksempel. Det går som en lek og er kjempegøy nå som vi har fått god erfaring med dette. Men når vi nå starter med møbler er vi selvsagt ikke idioter. Eller det er kanskje akkurat det vi er; vi er idioter når det kommer til å utvikle møbler! Vi har derimot noen lure ideer, vi trenger bare hjelp til å ta noen av disse ned på papiret og under spikke-kniven. Da vi bestemte oss for å utvikle en høystol til barn skjønte vi at det måtte gjøres i samarbeid med en fagkyndig. Derfor fikk vi med oss Ole Petter Wullum. Sammen med Ole Petter har vi jobbet med å utvikle en høystol til barn som for øyeblikket er i produksjon hos vår produsent i Danmark. I løpet av mai reiser vi over for å kvalitetssikre samples før de skal testes og sertifiseres som høystol. Deretter skal KAOS høystol til produksjon, og den vil være på markedet til høsten. 

Mange ville kanskje gitt seg etter stolen. Problemet vårt (eller fordelen, alt ettersom) er at vi brenner inne med så mange ideer vi har bestemt oss for å realisere. Og vi er sta. Både Mette og jeg spilte håndball da vi var yngre, og noen ganger føler jeg at vi er midt i en eller annen livsviktig kamp der vi med blodsmak i munnen nekter å gi opp. Vi skal liksom gjennom forsvaret og få den jækla ballen inn i mål, koste hva det koste vil. Men det er kanskje akkurat det der "Power Duo" kommer fra? Man kommer langt ved å være i angrepsposisjon og sikte på mål, og jo flere ganger man skyter jo bedre treffer man. 

I tillegg til en høystol har vi bestemt oss for å utvikle en ny, moderne versjon av den tradisjonelle ribbeveggen. Vi hadde Ribbevegg da vi var små, og vi har lyst på en ribbevegg til våre egne barn. Og til huset. Vi skjønte at vi hadde en ide som var god, men vi måtte søke hjelp fra noen smarte hoder til å utvikle den. KAOS Ribbevegg-prosjekt er et samarbeid med Permafrost Design som sitter her i Oslo. Følg med på TV2 20. mai kl 19, så kan du se hele herligheten av en ribbevegg i dokumentaren "Made in Norway". Vi har som mål å lansere ribbeveggen i år også. 

Vi håndterer alt av lager og logistikk til kunder i Norge selv.

Hver dag plukker vi bestillinger fra nettbutikken og til våre norske forhandlere. Vi pakker og sender med Posten. Det er foreløpig et hyggelig rituale. Vi skravler uansett mye og kan like gjerne pakke varer mens vi skravler. Har vi for mye å pakke hyrer vi bare inn noen ekstra hender, det er godt å ha. Mens på varelageret vårt i Sverige outsourcer vi alt av lager og logistikk til kunder i utlandet, vi har en bra partner på dette. Kan'ke reise til Sverige for å pakke varer selv, si. Der går svenske-grensa!

Vi gjør regnskap selv.

Og det er fader meg sjukt - at vi med vår bakgrunn klarer å gjøre regnskapet selv. Det hadde aldri mattelærer'n trodd! Kan vi, så kan du også. Mette har blitt helt rå på å føre regnskap i Tripletex, levere mva- og årsregnskap. Vi får riktignok litt hjelp av en helt fantastisk bra dame som er ekspert på området så vi kan stille spørsmål og kvalitetssikre tallene, men det er innmari fint å vite at vi kan det og har kontroll. Tallene i sjappa er liksom hele ryggmargen. Know your numbers, sier dem. We know them. Skal sies: Regnskap blir det første vi setter bort så fort vi føler at vi ikke klarer å håndtere det lenger. Know your weaknesses - om vi ser på det store bildet er dette en av de tingene som er vanskeligst for oss. 

Vi holder i produksjoner selv.

Alt vi gjør av utvikling og produksjon av produkter, håndterer vi selv. For å gjøre det mulig har vi et sourcing agency i India, de fungerer som vår prosjektleder. De er supre om vi trenger å finne nye produsenter, de følger opp eksisterende produsenter og kvalitetssikrer alt som blir produsert. Vi godkjenner alle prøver før de bulk-produseres. De er våre ører og øyne i India til en hver tid, og vi er nesten blitt som en familie fordi vi prates så ofte.

Vi gjør importen selv. 

Men vi har knyttet til oss partnere som bistår med selve logistikken over de syv hav, så vi slipper å tenke på skip og lasting. Det er for komplekst for oss ;-D

Vi selger (oss) selv. 

Vi har all kundekontakt. Og det synes vi er det eneste riktige. Samtidig innser vi at vi vil trenge noen til å hjelpe oss med salg etterhvert, for det blir bra mye å holde styr på når vi får flere produkter og flere forhandlere. I dag har vi 47 forhandlere fordelt på 16 land. 

Vi gjør markedsføringen selv. 

Og det er vel egentlig her vi selger oss selv. Og sjela vår med nebb, hud og hår. For vi har ikke akkurat høye budsjetter å operere med, det går stort sett i å være aktiv på sosiale medier. Vi bruker oss selv og ungene som modeller når vi kan. (Passe kjipt at ungene vokser så fort, da! Burde stadig produsere unger for å ha babymodeller å bruke, kan bli slitsom, det ;-D) Markedsføringen og måten vi gjør det på er vanvittig viktig så vi får vist hvem KAOS er.

Vi gjør kundeservice selv.

Kundene er de aller viktigste vi har. Hver og en er ambassadører på sett og vis. Vi er utrolig opptatt av å ha et godt kundeforhold med de som eier eller forvalter KAOS produkter. Vi vil strekke oss langt for at kundene skal være fornøyde. Vi tar eventuelle negative tilbakemeldinger utelukkende som konstruktivt, det gjør oss bare bedre. Vi håndterer alle mail- og telefonhenvendelser selv. Så om du kontakter oss, er det Power Duo'n selv som svarer :) Dette vil vi gjerne fortsette med i all evighet, for det holder oss på tå hev og krever at vi facer eventuelle utfordringer som vi deretter må løse på rappen. Viktig, det. 

Hva mer gjør vi?

Vi gjør PR og jobber mye mot nettverk for å knytte kontakter og utveksle erfaring. Det er møysommelig arbeid, men drit viktig. Vi gjør enormt mye research. Hele tiden. Vi er alltid på søken etter nye ideer, nye muligheter og ny kunnskap. Vi gjør Lønningsmelk for å hedre andre merkevarer og for å skape et rikere tilbud av barneprodukter i Studio KAOS på Bjølsen. Og oppi alt gjør vi livet vårt KAOS. KAOS er liksom oss to i et nøtteskall, og livene våre, familiene våre – hele bøtteballetten. 

Hva gjør vi ikke?

Tja. Vi ser ikke på lineær TV! Det finnes virkelig ikke noe mer ubrukelig å bruke tiden sin på. Vi ser streaming ved heeelt spesielle anledninger. Som når gubben insisterer på å se en serie med dama si. Da tvinges vi med makt ned foran skjermen - og får en påminnelse på hvor befriende digg det er å bare glo på en skjerm og legge KAOS helt på hylla en sjelden gang. (Serietips: Blacklist. Eller Designated Survivor! Omg, sjukt spennende). 

... Og selvfølgelig serien "Made in Norway" som går lørdager på TV2. Da skeier vi ut og ser på lineær TV. Følg spesielt med på på episoden som sendes 20. mai kl 19, så kan du se hvordan det står til med Power Duo'n i KAOS og bli kjent med den nye Ribbeveggen vi lager. Mykje moro, folkens!

Power to the people!

G&M <3 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentarer blir moderert