Fabrikker og produksjon

Når du kjøper et KAOS produkt kan du føle deg sikker på at produktet har blitt produsert innenfor trygge rammer. Vi bruker lang tid på å finne de riktge fabrikkene og vi sørger for at alle leverandører vi jobber med har de rette sertifikatene. Ettersom vi er svært opptatt av å sørge for at produksjonen foregår ansvarlig, både ovenfor de ansatte som jobber på fabrikkene såvel som miljøet, jobber vi fra 2016 under NICE Code Of Conduct med alle våre leverandører. 

Da vi lanserte KAOS i 2015 fikk vi hjelp til å produsere varer av en agent i Norge som hadde et nettverk av produsenter i Kina. Dette samarbeidet pågikk ett år før vi hadde muligheten til og ønsket å ta over produksjonen selv. I denne overgangen valgte vi å flytte produksjonen til India. 

Vi føler oss veldig heldige som har fått etablert et godt nettverk med solide partnere i India. Selv om KAOS er en liten merkevare, er vi heldige og får jobbe med fabrikker og partnere som er profesjonelle fra A til Å, med store, anerkjente merkevarer på kundelisten sin. Det er viktig at fabrikken har gode referanser. 

Ettersom vi sitter i Norge og ikke har mulighet til å fly frem og tilbake til India hver gang noe står for tur, jobber vi med det som heter et "sourcing miljø". Dette er på sett og vis vår "prosjektleder og rådgiver" lokalisert i India. Her har vi to faste og fantastiske ressurser som er våre øyne og ører når vi ikke er der, og de har en helt unik ekspertise i sitt eget marked. Vi er i kontakt med hverandre flere ganger i uken både på mail og Skype, og det er ganske enkelt en fantastisk måte å jobbe på. De føles litt som en del av familien fordi vi er i så mye dialog.

Vår hovedfabrikk holder til i Noida, India. De er spesialisert på canvas og lær, og det er denne fabrikken som produserer Ransler, Mini-Ransler og Samlesaker for oss fra og med 2016. Utover det får vi metall supplert fra en tredjepart som også holder til i India. Vår sourcing partner styrer prosesser og sørger for at ting går som det skal i produksjoner. De gjør også alle kvalitetskontroller gjennom hele prosessen og sørger for at varer vi har godkjent iht kvalitet og forventet standard etter produksjon til slutt fraktes trygt til våre lager i Norge og Sverige. 

Samarbeidet mellom Norge og India fungerer kjempebra. Kulturen er faktisk slående lik til tross for at vi lever på forskjellige deler av kloden, og det er kult å oppleve. 

NICE Code of conduct

Som en del av vårt ansvar ovenfor ansatte og miljøet, krever vi blant annet at våre partnere jobber under vår NICE code of conduct. Dette er et av våre viktigste initiativ for å jobbe under kontrollerte former. NICE code of conduct sikrer blant annet at de ansatte ved fabrikken har et godt og trygt arbeidsmiljø. Den sikrer også at fabrikken opererer iht miljøforskrifter, slik at våre produkter ikke forsøpler eller på noen måte er til skade på miljøet eller kundene som bruker dem. 

Du kan laste ned og lese NICE code of conduct her

REACH og Økotex

Alle våre fabrikker er REACH-sertifiserte og produktene møter Øko tex standarder. REACH, som står for Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemical substances, er navnet på en forskrift fra EU-kommisjonen som har som mål å sikre at de 100 000 forskjellige typene kjemikalier som brukes i EU, er dokumentert med hensyn til sikkerhet for mennesker og miljø. 

GOTS

Etterhvert som vi utvikler nye produkter vil vi fortsette å lete etter og kvalitetssikre nye fabrikker som møter våre behov og krav. Vi har allerede funnet en ny samarbeidspartner som skal produsere økologisk sengetøy for KAOS. Denne fabrikken er GOTS-sertifisert. Global Organic Textile Standard er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler.